skip to Main Content

Szervizünk a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság– nál regisztrált, képesített vállalkozás. A klímajavítást az idevonatkozó 14/2015.kormányrendeletben leírtaknak megfelelően, annak betartásával végezzük!

A kormányrendelet alapján a regisztrált vállalkozás, ” F ” gáz vizsgával rendelkező, megfelelő képesítéssel rendelkező alkalmazottja végezhet klímagázokkal kapcsolatos tevékenységet (járműklíma rendszer javítást, klímagáz feltöltést, lefejtést, klímagáz vásárlást).

Ennek hiányában legálisan még hűtőközeg (”klímagáz”) sem vásárolható!

A regisztrált vállalkozások az adószám ismeretében az alábbi oldalon ellenőrizhetőek: http://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php .

Adószámunk: 14633483

A klímarendszerben  évente  érdemes ellenőriztetni a hűtőközeg  mennyiségét, mert 20-30%-os hűtőközeg hiány már jelentősen csökkenti a klíma teljesítményét. Cégünk korszerű szervizberendezéseivel gyorsan és hatékonyan képes elvégezni ezt a műveletet.

Klíma javítás Pécs

Hűtőközeg mennyiségének ellenőrzése, klímatöltés

Amennyiben úgy érzi, hogy autójának légkondicionálója már nem hűt kellőképpen, nem dolgozik olyan hatásfokkal, mint régebben, akkor mindenképpen érdemes bevizsgáltatni a klímaberendezést, mivel ez a jelenség gyakran a hűtőközeg elszivárgásából fakad. Ez többféle eredetű lehet: anyaghiba, anyagfáradás, nem megfelelő szerelés, rossz csőelvezetésből adódó kidörzsölődés, valamint sérülésből származó repedés, törés. Nitrogénes nyomáspróba alkalmazásával még a legkisebb szivárgások is kimutathatók.

gépjármű tisztítás, fertőtlenítés

Tisztítás, fertőtlenítés (gombátlanítás)

Szervizünkben a az utastér levegőrendszerének tisztítására ózongenerátort használunk. Az ózongenerátor az oxigénből képez ózon molekulákat.

Az ózonmolekulák nagyon tiszta és erős oxidáló gázt képeznek. Az oxidáció miatt remek csírátlanítófertőtlenítő hatással bír. Megfelelő körülmények között akár 3.000-szer erősebb fertőtlenítő hatása is lehet, mint a klórnak. Az oxidáció következtében lebomlanak a szagot okozó vírusok és a baktériumok és az egyéb szerves anyagok. Az ózontermelő gép megszűnteti a dohányfüst szagát, az ételszagokat, a vegyszer szagot, kiírtja a penészgombát és a doh szagot.

Pollenszűrő csere

Pollenszűrő csere

Az eltömődött pollenszűrő nem képes átereszteni a kívánt levegőmennyiséget, tehát csökkenti a klíma hatékonyságát, valamint az elszennyeződött szűrőben betegségeket, allergiát okozó baktériumok és gombák is megtelepedhetnek. A pollenszűrőt ezért évente ill. 10000 km-ként javasolt cserélni.

A párologtató felülete, a klímarendszerben lévő párás levegő ideális körülményeket biztosít a baktériumok, gombák számára; melyek a légárammal az utastérbe juthatnak. Belégzésük nyálkahártya irritációt, fáradékonyságot, fejfájást, de akár hörghurutot, allergiát vagy más légúti betegségeket is előidézhet. Az ilyen egészségügyi problémák megelőzése céljából érdemes a légkondicionáló berendezést legalább évente áttisztítani, fertőtleníteni. A párologtató felületének aktív habbal történő kezelése elpusztítja, eltávolítja a kórokozókat, és vékony filmréteget képez a felületeken, jelentősen késleltetve ezáltal az ismételt lerakódást.

Autó klímadiagnosztika

Klímadiagnosztika

Szervizünkben teljeskörű klímadiagnosztikát tudunk elvégezni ISC Silver diagnosztikai berendezésünkkel.A készülékkel az ön gépjárművének a klímarendszerébe pontosan az előírt mennyiségű gáz kerül.Ezáltal a klímaberendezés hatékonyan és üzembiztosan, kellő hatásfokkal működtethető!

Back To Top